Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Πολεμικές επανορθώσεις- κατοχικό δάνειο


Αποτέλεσμα εικόνας για nazis acropolis


Επί του πιεσηρίου:

1) Πολεμικές αποζημιώσεις , ενεργητικά νομιμοποιείται το ελληνικό κράτος να ζητήσει από τη Γερμανία. Μέχρι τώρα δεν έχει ασκήσει καμία ελληνική κυβέρνηση αγωγή κατά της ΟΔΓ για αυτές τις αποζημιώσεις/ επανορθώσεις. Η Γερμανία προβάλλει το επιχείρημα ότι οι σχετικές αξιώσεις για επανόρθωση έχουν καταπέσει με τη Συνθήκη του 1960 μεταξύ των δυο χωρών που προέβλεπε άφεση χρέους. Η Ελλάδα το αρνείται. Είναι ο φόβος της Γερμανίας αυτό το σκέλος, να διεκδικηθεί δηλαδή το κονδύλι των επανορθώσεων δικαστικά δια τον φόβο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα κράτη. Η Ελλάδα έχει έναν άσσο στο μανίκι / όπλο κανονικό , που δεν το έχει ποτέ απασφαλίσει μέχρι σήμερα στο όνομα των καλών διμερών σχέσεων.
2) Αποζημιώσεις για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Δικαιούχοι σε αυτό το κομμάτι είναι μόνο τα θύματα/φυσικά πρόσωπα που υπέστησαν τη ναζιστική φρίκη. Έχει βγει απόφαση θετική υπέρ των θυμάτων του Διστόμου από τον ΑΠ και απο το ιταλικό ακυρωτικό στο οποίο ασκησαν προσθετη παρεμβαση υπερ ιταλών πολιτών -θυμάτων.
Η εκτέλεση ομως τελικά ανακόπηκε από το ΔΔΧάγης , κατόπιν προσφυγής της ΟΔΓ (λόγω παραβίασης της αρχής της ετεροδικίας, που λέει οτι τα ξένα δικαστηρια πρέπει να σεβονται την κυριαρχία ξένου κράτους, αναλογη ρυθμιση και στον δικο μας ΚΠολΔ αρθ. 923). 
Παρέπεμψε τελικά το Δικαστήριο την επίλυση στην διπλωματική οδό.

3) Δάνειο. Νομιμοποιείται να το διεκδικήσει το ελληνικό κράτος.
Το κατοχικό δάνειο συνήφθη αναγκαστικά από τη ναζιστική Γερμανία με την Ελλάδα. Το ίδιο το καθεστώς των ναζί αποπλήρωσε ήδη 2,5 δόσεις του δανείου όσο βρισκόταν στην Ελλάδα. Επομένως όσον αφορά αυτό το κονδύλι, η νομική κατάσταση είναι ξεκάθαρη οτι η αξίωση αποπληρωμής του δανείου υφίσταται και κανένας δεν το αρνείται στην πραγματικότητα. Ουτε οι ίδιοι οι Γερμανοί. Μοναδικός σκόπελος εδώ, το ύψος των τόκων που απαιτεί η Ελλάδα. Η Γερμανία θέλει διαπραγμάτευση για το ποσό των υπέρογκων τόκων του δανείου.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα κυρίες/κύριοι,
    Πρέπει να χρηματοδοτήσετε ένα σημαντικό πρόγραμμα, ή ψάχνετε τη χρηματοδότηση για να χτίσετε ή να αγοράσετε το σπίτι σας; Μην κάνεις άλλες ερωτήσεις. Σας προσφέρουμε τα δάνεια ακίνητων περιουσιών, τα δάνεια αυτοκινήτων και τα προσωπικά δάνεια για να σας βοηθήσουμε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.
    E-Mail: dimipais13@gmail.com
    Σας ευχαριστούμε για την επιλογή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή